Είναι γεγονός ότι το ΜΕΡΑ 25 ή Diem25, όπως είναι γνωστό πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά πλέον, αποτελεί κορυφαίο όργανο εν τοις πράγμασι, χάραξης και παραγωγής βιώσιμης πολιτικής σκέψης σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Φρέσκες ιδέες και ενσωματωμένη στην εμπειρία αποτελούν στην κυριολεξία ένα γάμο «κατά φύσιν», που μπορεί να οδηγήσει τη ματωμένη οικονομικά και χρεωκοπημένη Ήπειρό μας σε βιώσιμες λύσεις. Λύσεις που θα τη βγάλουν από την υποτέλεια, την υποβάθμιση και την αναξιοπρέπεια.

Και αυτό είναι οφθαλμοφανές σε κάθε δημόσια έκφανση του ΜΕΡΑ25.

Για του λόγου του αληθές η παρουσίαση χθες βράδυ των υποψηφίων Νοτίου Τομέα στη Γαρδένια την ομώνυμη πλατεία του Ζωγράφου.

Ήταν όλοι τους εκεί βγαλμένοι από τα σπλάχνα του λαού, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες.

Πρώτος ο Γιάνης φτάνει «ακομπλεξάριστος» με τη σύζυγό του εποχούμενος της μηχανής του με την κάσκα υπό μάλης, σφίγγει τα χέρια ολονών μας, μας χαμογελά και δεν υπόσχεται τίποτε παρά μόνο να σβήσει των παγωμένο χαμόγελο των Ελλήνων χειμαζομένων και να τους κάνει πάλι να χαμογελάσουν αντικρίζοντας κατάματα τον ήλιο της Ελπίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Πρωταθλήτρια του αθλήματος κατά της δουλοπαροικίας Σοφία που με τη στεντόρια φωνή της κατήγγειλε σταθερά επί 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο το «παρά φύσιν» ανοσιούργημα κατά της Ελλάδας της χρεωκοπίας ειδικά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά.

Ακολούθησαν στη συνέχεια οι υποψήφιοι. Άνθρωποι χωρίς βαρύγδουπα χαρτιά και πομπώδης τίτλους και πτυχία, άνθρωποι όμως της καθημερινής αγωνίας και του μόχθου.

Ήταν όλοι εκεί. Από μοχθούντες εργάτες μεταφορικών εταιρειών (ντελίβερυ) έως και επιστήμονες οικονομολόγοι, γεωπόνοι, επιχειρηματίες όλα τα κοινωνικά φάσματα και στρώματα.

Κατακλείδα.

Το ΜΕΡΑ 25 αποτελεί εν τοις πράγμασι την κορυφαία δεξαμενή παραγωγής στρατηγικής σκέψης ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη που αποτελεί τη μοναδική φερέγγυα και διέξοδη λύση:  

Αυτήν του σπασίματος της χρεωδουλοπαροικίας της Ευρώπης και ως εκ τούτου την μοναδική διέξοδη και ελπιδοφόρα προσπάθεια διάρρηξης των δεσμών της υποτέλειας στη γηραιά Ήπειρο και την Ελλάδα για την οποία θα μιλάει με σεβασμό σύμπασα η Ευρώπη στις επόμενες Δεκαετίες.

Κωνσταντίνος Βόλλας Υποψήφιος Βουλευτής Αθήνας Β3 Νοτίου Τομέα

ΜΕΡΑ25 (Diem25)